/  16.12.2019 9:30:00  /  > 2 min

Talouden epävarmuus kasvaa, olen innoissani!

Pankkien julkaisemat suhdanne‑ennusteet ovat heikentyneet viime aikoina ja maksukyvyttömien yritysten määrä kasvaa globaalisti tänä vuonna. Konkurssit kasvavat useissa tärkeimmistä vientimaistamme. Brexit luo epävarmuutta. Ei kuulosta hyvältä?

exportfactoring - Utmaningar och lösningar för dig som säljer utomlands

Miksi sitten olen innoissani?

Rohkeiden ja ennakkoluulottomien yritysten kulta-aika on alkamassa.

Markkinat liikkuvat epävarmoina aikoina, jolloin uusia asiakkuuksia ja markkina-alueita on voitettavissa. Kaikki etsivät jotain parempaa, varmempaa tai tuottavampaa, koska epävarmuus kalvaa ja on toimittava nyt, jotta mahdollinen epävarmuus hälvenee. Hyvän taloustilanteen aikana muutokset eivät ole niin mieluisia, koska silloinhan kaikki on kunnossa. Niin yksityiset ihmiset kuin yrityksetkin toimivat samoin. Muutoksia tehdään psykologisesti silloin enemmän, kun tuntuu, että on pakko toimia. Käytännön esimerkki: Projektien deadline, vasta määräajan lähestyessä asiat alkavat edistyä.

Miten sitten tehdä negatiivisesta positiivinen asia?

Tekemällä asiat toisin. Helpointa tietenkin on ottaa esimerkki omalta toimialalta rahoituksesta.

Luin itse eilen vientikaupan rahoitusbarometrin 2019. Ensimmäisenä otsikkona oli ”Luottotappiot jarruttavat viennin kasvua ”. Yli puolet vastanneista yrityksistä oli myös sitä mieltä, että pidemmän maksuajan myöntäminen ostajalle olisi merkittävä kilpailuetu. Merkittävä osa yrityksistä totesi, että ”kaupan toteutuminen voi kaatua rahoituksen puutteeseen”.

Samaan aikaan valtava osa vientiyrityksistä käytti ennakkomaksuja, rembursseja ja pankkitakauksia myydessään? Ymmärrän, että edellä mainituilla toimenpiteillä yritetään ehkäistä mahdollisia luottotappioita, mutta ne eivät ole asiakasystävällisiä tai helpota asiakkaan epävarmuuden tilaa.

Miksi yksinkertaisesti yritys ei myy myyntisaataviaan? 

Luottotappioriski poistuu, raha on kassassa välittömästi, maksuehdon aikainen valuuttariski poistuu, ja siten kykenee tarjoamaan asiakkailleen kilpailukykyisiä ja houkuttelevia maksuehtoja. Yksinkertaisen laskun maksu on asiakkaalle vielä helppoa. Näin yhdellä ja samalla toimenpiteellä omat riskit pienenevät ja oman tuotteen tarjonnasta tulee kilpailukykyisempi. Samalla asiakkaan riskit ennakkomaksusta ja palvelun toimittamisesta pienenevät ja heidän mahdollisuutensa rahoittaa hankinta on helpompaa. Kaikki voittavat.

Olkaa rohkeita! Muuttakaa olemassa olevia toimintatapoja! Asiakkuuksia ja markkinoita voi voittaa!

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme.

Kommentit

Yritysblogi

Tilaa yritysblogi